2014-ben rendszerszerűen végigszaladt egy “felkéréses verseny”, ami évente többször többféle területen felbukkan a közösségi oldalon. Ez művészeknek, hivatásos és hobbi műtárgykészítőknek szólt, célja 5 egymást követő nap egy-egy mű posztolása és egy ismerős kihívása – így válik pilótajátékká a felkéréses verseny. Mivel 5 művet akkor még nehezebben tudtam volna prezentálni, mint most, ezért csináltam egy 5-részes site specific artwork-öt a kihívásra, aminek az ötödik, egyben a sorozat befejező darabja – a mű jellegéből következően – egy meta-alkotás, vagy pszeudomű, ami úgy jön létre, hogy nem készül el . Ez a facebook elengedése. Nekem ez csak átmenetileg jött be, tekintve, hogy 5 év után felhozta az algoritmus az újrapublikálandó “emlékek” javaslatai közé. Ezért részben eleget téve az alkalmazás enyhe pressziójának, ezen a felületen újrapublikálom (a második lépés dokumentációja elveszett) :

Meditációs gyakorlatok a facebook – túlhasználat csökkentésére, vagy teljes elhagyására. 

A meditáció teljes hossza 5 nap. A gyakorlatok ne vegyenek igénybe fél óránál több időt naponta.


Első lépcsőfok:
Görgess lefelé a hírfolyamodon, és nyiss meg minden tartalmat. Olvasd el/nézd végig/hallgasd meg teljes terjedelmében az összeset, még ha nem is érdekel egyáltalán!
De ne like-olj semmit, szigorúan. 
(ha a tartalom kötelező like-os, kihagyhatod, nem érdemlik meg a figyelmedet. Az aszkézis önkéntes vállalás, nem kötelesség)

Második lépcsőfok:
Görgess lefelé és like-olj mindent! De ne nyiss meg semmit!

Harmadik lépcsőfok:
Görgess lefelé a hírfolyamodon és ossz meg mindent érdeklődésedtől függetlenül. De ne nyiss meg semmit sem!

Negyedik lépcsőfok:
Görgess lefelé és állítsd le minden soron következő ismerősöd követését

A meditáció teljes hossza 5 nap. A gyakorlatok ne vegyenek igénybe fél óránál több időt naponta. Az ötödik lépés az elengedés.